Härdplast utbildning

För att arbeta med eller leda arbete med härdplaster eller isocyanater så krävs det utbildning enligt AFS 2014:43 Kemiska arbetsmiljörisker.

Härdplaster är vanliga i arbetsmiljön och används i till exempel lack och lim. Många av de ämnen som används när man tillverkar härdplaster är skadliga för hälsan. Samma sak gäller härdplaster som inte härdat färdigt (gjorts hårt) eller som värms upp. Härdplaster kan orsaka till exempel allergi, astma, eksem och vara irriterande för ögon och slemhinnor.

Några vanliga härdplaster är epoxi, akrylat och polyuretan. De flesta härdplaster är ofarliga när de har härdat färdigt. Polyuretan däremot innehåller isocyanater som kan frigöras vid uppvärmning och orsaka hälsoproblem vid inandning.

De som arbetar på gjuterier, bilverkstäder, på tandläkarmottagningar, inom plast- och byggindustrin, med elektronik samt som nagelterapeuter och fransstylister kan komma i kontakt med härdplaster. Där härdplaster används ska det finnas tydliga instruktioner för hantering och hur man skyddar sig. Ofta behöver de som arbetar med härdplast ha utbildning samt gå på regelbundna läkarkontroller.

Priser

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar eller kommer att arbeta med härdplaster, lim mm.

Pris: 2000:- exkl. moms (2500:- inkl. moms)

Utbildningar direkt hos kund och för större grupper kontakta oss: